Restobaro Palangoje, Gintaro gatvėje, atidaryme – šventinė vakarienė garsenybėms

"Delfi", 2021-09-10
Peržiūrėta
2171
Spausdinti straipsnį
Bendrinti per Linkedin
Bendrinti per Facebook

Restobaro atidaryme Palangoje - įžymūs veidai
Restobaro atidaryme Palangoje - įžymūs veidai

Trečiadienio, rugsėjo 8 d., vakarą būrys žinomų veidų rinkosi į jaukią rudenišką vakarienę Palangoje naujai duris atvėrusiame restobare „Meat busters“. Atnaujintą meniu, nuo šiol visus metus veiksiančiame restorane – ne tik mėsainiai, bet ir kiti įvairių skonių patiekalai. 

Pirmieji juos įvertino pajūryje gyvenantys ir atostogaujantys garsūs veidai. Į restobaro atidarymą atvyko verslininkai Daina ir Antanas Bosai su dukra Magdalena, aktorė Eglė Jackaitė, jaunasis verslininkas Rokas Galvonas, modelis Solveiga Mykolaitytė ir jos sužadėtinis, kikboksininkas Mantas Rimdeika, vedybų planuotojas Liutauras Galinis. 

Svečiai pirmieji galėjo išragauti atsinaujinusius bei klientų jau pamiltus patiekalus, rašoma pranešime spaudai. 

Vakaro meniu pasirūpino restobaro virtuvės šefas Gabrelius Račys, dirbęs įvairiose Europos didmiesčių restoranuose. Kaip pasakoja, daugiausia patirties įgijo dirbdamas „Michelin“ žvaigždute įvertintame Ispanijos restorane, o žinias pritaikė kurdamas ir restobaro meniu.

 „Šį vakarą nusprendžiau svečius pradžiuginti man labiausiai patinkančiais patiekalais“, – pasakojo virtuvės šefas. Svečių komplimentų sulaukė brusketų pasirinkimas: su avokadų kremu, mocarelos kremo bei pestu, silke, jautiena ir laiškinio česnako majonezu. Kviestinių svečių vakarienė prasidėjo nuo rūkytų paprikų sviesto su karšta duonele. Vėliau laukė jautienos tartaras su bulvių siūlais arba lašišos gravlaksas su skrudinta duonele bei citrusinių vaisių segmentais. 

Svečiai taip pat galėjo įvertinti jau firmine tapusią jūros gėrybių sriubą „Tom Yum“. Ko gero, daugiausia pagyrų sulaukė firminiai restobaro šaltibarščiai, jie tapo labiausiai fotografuojamu patiekalu. Svečiai taip pat įvertino aštuonkojį su „Romesco“ padažu ir „Padron“ pipirais. 

Negalintys gyventi be mėsos rinkosi jautienos didkepsnį su čimičiuriu ir daržovėmis. Vegetariška opcija – keptas baklažanas – taip pat neliko nepastebėtas. Desertui – karamelizuotas bananas su plakta grietinėle. Klaipėdoje gyvenanti garsi aktorė E. Jackaitė pasakojo, kad puikiai praleido laiką. Vakaro metu nuolat skambėjo juokas, puikus maistas dar labiau sustiprino įspūdžius. Moteris nėra dažna vakarėlių viešnia, nes tokiu metu dirba – vaidina spektakliuose. A

ktorė jau dešimt metų negeria alkoholio, todėl vaišinosi nealkoholiniais kokteiliais.

 „Man labai patiko pasitikimo brusketos su silke, mocarelos kremu bei jautienos tartaras. Taip pat sriuba su jūros gėrybėmis paliko labai didelį įspūdį. Vakarienės vinimi tapo ypatingas aštuonkojis, o desertas taip pat greitai dingo.“, – juokėsi E. Jackaitė. 

Žinoma moteris pasakojo mėgstanti lankytis restoranuose ir susikurti mažą šventę. Namuose ji taip pat gamina, tačiau pasipuošti ir pavakarieniauti mėgstamame restorane visada smagu. 

„Mėgstu bendrauti, kokybiškai leisti laiką. Patinka grįžti į vietas, kur žinau, kad maistas nenuvils. Į šį restobarą būtinai grįšime, smagu pakeisti aplinką. Nesu dažna restoranų lankytoja, tačiau geras laikas visada patinka. Gaminu ir namuose, dažniausiai pavyksta skaniai. Nesivadovauju receptais, mieliau gaminu taip, kaip man atrodo, derinu įvairius prieskonius“, – šypsojosi E. Jackaitė. 

Restobaro įkūrėjas Maksimas Chudasovas Palangoje verslą pradėjo prieš dvejus metus, tačiau norėjosi pasiūlyti dar daugiau. „Atsilaisvino vieta Gintaro gatvėje, kur anksčiau buvo populiarus gastropub‘as. Svečiams esame paruošę gastronominį meniu, kuriuo pasirūpino virtuvės šefų komanda. Nors mūsų stiprybė – mėsa, nepamiršome nei veganų, nei vegetarų“, – sakė verslininkas, valdantis restoraną ne tik pajūryje, bet ir Vilniuje.

Delfi.lt

Jūsų komentaras:

Taip pat skaitykite

Palangos gintaro muziejuje – dizainerio ir tyrėjo Manto Lesausko paroda. Autorius pristato dizaino objektus, atsiradusius jo atlikto gintaro meninio tyrimo pagrindu.


Lietuvos gintaro muziejuje Palangoje atnaujinta ekspozicija „Mūsų gyslomis teka gintaras“. Joje ironiškai žvelgiama į 20 a. suformuotas gintaro ir lietuviškumo sąsajas. 


LNDM Palangos gintaro muziejuje gegužės 19 dieną, penktadienį, 18 val. atidaroma kartu su Vokietijos gintaro muziejumi parengta paroda „Gintaras iš gelmių“.


Po audrų pajūrio gyventojai skuba ieškoti gintaro, tačiau aplinkosaugininkai ragina būti budriems – vietoje gintaro galite rasti baltojo fosforo gabalėlių.


Trečiadienio, rugsėjo 8 d., vakarą būrys žinomų veidų rinkosi į jaukią rudenišką vakarienę Palangoje naujai duris atvėrusiame restobare „Meat busters“. Atnaujintą meniu, nuo šiol visus metus veiksiančiame restorane – ne tik mėsainiai, bet ir kiti įvairių skonių patiekalai. 


Populiari miesto interneto svetainė www.palangoje.info ieško pirkėjo - parduodama už 2 500 eurų.


Kaip ir kasmet, parapijos Caritas ir kunigai kviečia vienišus tikinčiuosius, kurie neturi galimybės aplankyti savo artimųjų, arba jų artimieji negali grįžti namo, Kūčių vakarienei į parapijos namus gruodžio 24 d. 16.00 val.


Artėjantį savaitgalį Palanga kviečia praleisti nekasdieniškai – atvykusieji į didžiausią šalies kurortą, šeštadienį, gegužės 14 d., paklius į tikrą gintaro lietų, o aktyviausieji netgi galės susirungti jau ketvirtajame Lietuvos gintaro rinkimo čempionate.


Rytoj, šeštadienį, Palangos J. Basanavičiaus gatvėje bei paplūdimyje prie jūros tilto, prapliups gintaro lietus – didžiausias šalies kurortas jau septintą kartą kviečia į Gintarinio savaitgalio šventę bei 3-ąjį Lietuvos gintaro rinkimo čempionatą. Kaip ir kasmet, gintaro lietumi pramogautojus džiugins jūrų dievas Bangpatys, kuris vidurdienį savo kelionę...


Šeštadienį Palanga visus norinčius pakvietė pasimėgauti gintaro lietumi – kurorte vyko tradicinė šventė „Gintarinis savaitgalis“. Sparčiai išpopuliarėjęs renginys, kiekvienais metais į Palangą priviliojantis vis daugiau pramogautojų, prasidėjo 12 val. prie J. Basanavičiaus gatvės pradžioje įsikūrusio Palangos gintaro gildijos paviljono....


Palangos tiltas gyvai
Renginių kalendorius