Karštymečiu meniu „vinis“ – karšta sriuba ar garuojantis kepsnys, ne šaltibarščiai
Po pasikaitinimo paplūdimyje ar pasivaikščiojimo juo, išalkę patraukia ieškoti kavinių ir restoranų. Kiekvienas restoranas ar kavinė siūlo daugybę patiekalų, tačiau galinčių padėti greičiau atsigaivinti po kaitros – visai nedaug. Ir tie patys – niekaip neišskirti meniu.
Šiltos sultys negaivina
Beveik sausakimšoje kavinėje „Rūta“ siūloma blynelių, taip pat ir bulvyčių „fri“ su daržovėmis arba dešrelėmis. Meniu buvo ir šaltibarščių, kurie šioje kavinėje tekainuoja penkis litus, o cepelinai – dešimt litų.
Salotų kainos varijavo nuo šešių iki devynių litų. Gėrimų pasirinkimas – taip pat skurdokas. Beveik vienoda kaina – du litai – tradiciniams vaisvandeniams, gazuotam arba ne mineraliniam vandeniui, kavai ir sultims negundė.
Užsisakiau sulčių, bet jos buvo beveik šiltos – niekas nepasakytų, kad tokios atgaivina.
Restoranas „Meilutė“ pietų metu buvo beveik tuščias, o padavėjai nuobodžiavo. Jei kas nors užsukdavo, rodės tik tam, kad atsiribotų nuo šurmulio J. Basanavičiaus gatvėje.
Bet šios kavinės meniu – gausesnis nei „Rūtoje“. Tačiau salotų kaina čia didesnė – maždaug nuo dvylikos iki keturiolikos litų, tačiau ir jų pasirinkimas kur kas platesnis.
Šaltibarščių kaina – tik šeši litai už dubenėlį. Tiek kainavo ir sočios bei šaltos sriubos, kurių dažnas neatsisakys karštą dieną. Pietautojai gali rinktis čia tarp keturių ledų desertų rūšių – viena skirta vaikams palepinti. Kaina jų – apie septynis aštuonis litus už porciją.
Atsigerti kavos – į
„Cafe bandukė“
Tie, kurie nori ką nors užkąsti, ar atsigerti gardžios kavos, arbatos ar kokteilio, turėtų užsukti į „Cafe bandukė“.
Pastebėjau: čia gan platus karštų ir šaltų kavų pasirinkimas – nuo juodos kavos iki latte, daugybė įvairiausių sirupų ir kavų rūšių derinių. Jų kainos neviršija devynių litų.
Arbatos mėgėjams siūloma šalta arbata, kainuojanti tik penkis litus, o norintiems naujų skonio pojūčių – ledų kokteiliai, kurie kainuoja beveik šešis litus.
Keletas tokių pasiūlymų užrašyti gerai matomoje lentoje prie įėjimo. Čia taip pat siūlomos bandelės, pyragai ir pyragaičiai, tortai, sumuštiniai ir panašūs užkandžiai. Patraukliai „Cafe bandukė“, rodos, klientų netrūksta.
Jaunimo vieta?
Kavinėje „Vila Gražina“, regis, mieliausiai renkasi jaunimas.
Keli staliukai lauke, tačiau dauguma – vėsiame viduje. Norint nesočiai papusryčiauti, galima užsisakyti jogurtą už tris litus, taipogi vaisių salotų su tuo pačiu jogurtu ar sirupu. Desertą išsirinkti sunkoka, kadangi meniu jų pakankamai – nuo paprastų ledų iki firminio pyrago.
Norintiems rimčiau užkąsti – daržovių arba su mėsa, žuvimi salotos, kurių kaina svyruoja nuo dešimties iki devyniolikos litų, taip pat septynis litus kainuojantys šaltibarščiai ar cepelinai – net už aštuoniolika litų.
Restorane „Molinis ąsotis“ buvo daug lankytojų. Vieni sočiai pietavo, kiti – gurkšnojo kavą. Kai kurie svečiai, pastebėjau, gardžiavosi šaltibarščiais už devynis litus.
Nenorintiems pripilti į skrandžius sotaus skysčio, rekomenduojamos daržovių salotos, kainuojančios nuo dvylikos iki keturiolikos litų, o jei jų neužtenka, visuomet galima rinktis sotesnes, pavyzdžiui, su vištiena, tačiau jų ir kaina didesnė – apytiksliai nuo aštuoniolikos iki dvidešimt dvejų litų. Pilna porcija cepelinų „Moliniame ąsotyje“ kainuoja šešiolika, o pusė – devynis litus.
Džiugino padavėjų
šypsenos
Paskutinė aplankyta kavinė „Safari“ jau iš tolo džiugino padavėjų šypsenomis, o jau joje – ir maloniu bendravimu. Nors daug gaivių patiekalų valgiaraštis ir nepasiūlo, tačiau salotų megėjams čia – tikras rojus. Apie šešiolika salotų rūšių, kiekvienam pagal skonį ir piniginę, kadangi kainos prasideda nuo penkių litų ir baigiasi ties dvidešimt.
Tiesa, jei norisi kažko sočiau, galima rasti kelių rūšių sriubų, tarp jų ir šaltibarščius už vidutinę kainą – aštuonis litus. Alaus mėgėjams – daugybė rūšių.
Į Palangą užsukę poilsiautojai ir patys vietiniai gyventojai gali leisti sau būti išrankiems kavinių, barų ir restoranų atžvilgiu, kadangi šiame mieste jų tikrai netrūksta. Nors išvardintas tik šešetas, tačiau suskaičiuoti buvo galima dar daugiau, tik spėk visus apeiti ir išragauti jų tiekiamą maistą. Armėniškos, rusiškos virtuvės ir įprastų restoranų darbuotojai, pastebėjau, dažnai jau prie įėjimų laukia praeivių ir visus kviečia užeiti. Kur išlenkti bokalą alaus, ar pavalgyti – gan nelengva išsirinkti, bet pastebėjau, kad visus metus veikiančios kavinės ir restoranai pilnesni būna ir vasarą.
„Palangos tilto“ redakcija
Jūsų komentaras:
Taip pat skaitykite
Palanga vis labiau tampa tokiu kurortu, kurį renkasi gastronominių atradimų vedini poilsiautojai. Vienai iš gurmaniškų oazių čia diriguoja ir žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.
Šį sezoną Palanga poilsiautojus pasitiko su naujiena – duris atvėrė pirmasis Lietuvoje ir Europoje „Močiučių restoranas“, kuriame darbuojasi keliolika senjorių.
Pajūris – ne pajūris, jei jame nenutinka kažkas keisto. Štai vilnietis Tomas (vardas redakcijai žinomas) dalinasi birželio 19-osios įspūžiais, kurie vyro pasisėdėjimą žinomoje pajūrio alaus mėgėjų vietoje gerokai apkartino.
Palanga nustebino ir vėl: keturkojui augintiniui siūlo „vyno“ už 8 eurus
2023 06 26 | Rubrika: Miestas
Palanga dažnai pasirodo antraštėse, kalbant apie maisto kainas, tačiau šį kartą didžiausias šalies kurortas „Delfi“ skaitytoją nustebino šunims siūlomu restorano meniu.
Anglijoje valdę valymo paslaugų verslą, kuriame sukosi beveik 100 darbuotojų, Erika ir Laimonas Adomaičiai grįžo į Lietuvą ir šalia Telšių įkūrė svečių namus – vienas iš kambarių stebina erotikos detalėmis.
Restoranas „Onorė“ kviečia paragauti įžymybių autorinių patiekalų
"Palangos tilto" informacija, 2019 06 22 | Rubrika: Verslas pinigai
Restorano „Onorė“ šefas Bernardas Anužis pasiraitojo rankoves kartu su įžymybėmis Agne Jagelavičiūte, Simona Naine, Urte Mikelevičiūte bei Saugirdu Vaitulioniu ir gimė nauji 2019 metų vasaros populiaraus restorano meniu autoriniai patiekalai. „Tai – šios vasaros mūsų projektas. Paprašėme žymių žmonių sukurti patiekalus, jų pačių...
Aleksandras Jokūbauskas: „Geri valdžios darbai patys kalba už save, tačiau „nėra namų be dūmų“ 4
Linas JEGELEVIČIUS, 2018 03 08 | Rubrika: Miestas
Aleksandras Jokūbauskas, naujasis miesto savivaldybės Tarybos narys, gavęs mandatą iš jos pasitraukus socialdemokratui Danui Paluckui, žodžio kišenėje neieško. Dar daugiau: praėjusioje Tarybos kadencijoje pliekė valdančiąją koaliciją ir nestokojo kritikos strėlių merui. Tačiau išskirtiniame interviu „Palangos tiltui“ žinomas miesto advokatas buvo...
Meras kviečia pasivaišinti „Maltiečių sriuba“
2014 12 04 | Rubrika: Miestas
Maltos ordino pagalbos tarnybos akcija „Maltiečių sriuba 2014“ atvyksta į Palangą. Gruodžio 6d., Basanavičiaus alėjoje, nuo 15 val. visi miesto gyventojai ir svečiai kviečiami pasivaišinti simboliu tapusia sriuba ir taip prisidėti prie maltiečių pagalbos seniems ir vienišiems žmonėms. Jau devintą kartą rengiamos akcijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į...
Karštymečiu meniu „vinis“ – karšta sriuba ar garuojantis kepsnys, ne šaltibarščiai
Roberta KAVALIAUSKAITĖ, 2013 07 18 | Rubrika: Miestas
Po pasikaitinimo paplūdimyje ar pasivaikščiojimo juo, išalkę patraukia ieškoti kavinių ir restoranų. Kiekvienas restoranas ar kavinė siūlo daugybę patiekalų, tačiau galinčių padėti greičiau atsigaivinti po kaitros – visai nedaug. Ir tie patys – niekaip neišskirti meniu.
Garbinami rusų turistai pildė kavinių bei restoranų savininkų kišenes
Agnė LEKAVIČIENĖ, 2011 09 14 | Rubrika: Verslas pinigai
„Palangos tiltas“ tęsia rašinių ciklą apie miesto verslininkų vasaros sezoną. Kalbinti restoranų bei kavinių savininkai džiaugėsi klientais, kurie negailėjo pinigų prabangiems patiekalams bei gėrimams. Daugiausiai restoranuose pietavo bei vakarieniavo poilsiautojai iš Rusijos.