Kaip paruošti troškinį, kuris būtų sultingas ir kupinas skonio?

Palangos tiltas, 2024-10-25
Peržiūrėta
946
Spausdinti straipsnį
Bendrinti per Linkedin
Bendrinti per Facebook

Nuotr. Holly Spangler, Unsplash
Nuotr. Holly Spangler, Unsplash

Troškinys yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko sotaus, šildančio ir gardaus. Visgi ruošiant šį patiekalą, kartais susiduriama su problema, jog troškinys išsausėja arba praranda skonį. Tinkamai paruoštas troškinys turi būti sultingas, kupinas skonio. Tad kaip pasiekti tokį rezultatą? Šiame straipsnyje aptarsime keletą esminių taisyklių, padėsiančių pagaminti tobulą troškinį.

Gero skonio paslaptys – kokybiški ingredientai ir prieskoniai

Geras bet kurio patiekalo skonis prasideda nuo kokybiškų ingredientų. Rinkitės tik šviežius produktus – mėsa turi būti sultinga, o daržovės – traškios ir kupinos skonio. Prieskoniai – dar viena esminė troškinio dalis. Nepamirškite drąsiai naudoti česnako, rozmarino, čiobrelių ar lauro lapų – jie padės sukurti sodrų, šiltą skonį, kuris maloniai užpildys patiekalą. Troškinant ilgiau, prieskonių skonis dar labiau atsiskleidžia, todėl verta neskubėti.

Tinkamas skystų ir kietų ingredientų balansas

Svarbus veiksnys, norint išlaikyti troškinio sultingumą, yra tinkamas skysčių kiekis. Nepadauginkite jų, kad troškinys nevirstų sriuba, bet ir nepamirškite, kad skystis turėtų padengti didžiąją dalį kietų ingredientų. Vynas, sultinys ar pomidorų tyrė – tai galėtų būti puikus pasirinkimas troškinio skystajai daliai. 

Tinkamas indas – svarbus žingsnis į sėkmę

Norint paruošti tobulos tekstūros ir skonio troškinį, taip pat svarbu pasirinkti tinkamą indą. Geriausi rezultatai paprastai pasiekiami naudojant kokybiškus, daugiasluoksnius puodus, kurie tolygiai paskirsto šilumą. Tokie indai leidžia užtikrinti, kad troškinys virtų lėtai ir tolygiai, išlaikant visų ingredientų skonį ir tekstūrą. Galbūt kaip tik ieškote patikimų ir ilgaamžių puodų? Tuomet Žana el. parduotuvėje tikrai rasite, iš ko rinktis.

Sėkmingas rezultatas ruošiant troškinį priklauso nuo visų šių detalių. Tad atkreipkite dėmesį į mūsų patarimus, tačiau nebijokite eksperimentuoti. Galbūt būtent taip sukursite unikalų patiekalą, kuris nudžiugins ne tik jus, bet ir jūsų artimuosius. 

Jūsų komentaras:

Taip pat skaitykite

49-ąjį gimtadienį lapkričio 17-ąją pasitikęs Palangos meras Šarūnas Vaitkus pasidalino jautria žinute Facebook.


Troškinys yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko sotaus, šildančio ir gardaus. Visgi ruošiant šį patiekalą, kartais susiduriama su problema, jog troškinys išsausėja arba praranda skonį. Tinkamai paruoštas troškinys turi būti sultingas, kupinas skonio.


Vidurdienis. Suaugusi moteris eina aplankyti savo draugės, kuri pakvietė ją  į svečius.  Kelios minutės lipimo penkių aukštų name viename iš miegamojo rajonų kvartalų Palangoje, šiandien jai  priminė „laiptus į dangų“, kurie, atrodė, niekada nesibaigs.


Klaipėdoje prasidėjo kruizinių laivų sezonas. Šiemet gali būti pasiektas rekordinis jų apsilankymų skaičius Klaipėdos uosto istorijoje – 80. Tiek dar niekada nėra buvę. 


Kaip gyvena Palangos Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų parapija? Kokią veiklą vykdo? Apie tai „Palangos tiltas“ kalbėjosi su Palangos klebonu Kęstučiu Balčiūnu.


  27 -erių metų alytiškis Martynas Kaškonas, sveikos gyvensenos guru, atletinės gimnastikos ir fitneso treneris bei modelis, liepą Kanarijoje filmuotame TV3 realybės šou „Meilė ar pinigai?“ nužengė labai toli (Martyno įsipareigojimai šiai televizijai dar neleidžia atskleisti detalių), bet pripažinimas Martyno galvos neapsuko. „Pastebėjo...


Tokią aikštingą ir atšiaurią žiemą ypač sunerimę buvo Lietuvos upių pakrančių gyventojai, – kuo arčiau upės, tuo labiau niaukstėsi: „ Kiaurą parą privalome stebėti upės elgseną, ledų sangrūdas, kad požeminės srovės, „kunkulai“ neišstumtų ledų į krantą, o tada... o tada... ne tik turtui gali būti „amen“. Upė upei nelygi. O gal kitaip...


Tai antras palaiminimas politikams, kurį liepos 8-ąją, pagrindinę Žemaičių Kalvarijos atlaidų dieną Arkivyskupas L. Bonazi paminėjo sakydamas pamokslą. Tarnaujant sovietų armijoje, žvalgybos padalinyje, patikimumas buvo vienas iš svarbiausių vertinimo kriterijų ir vartotas tuo metu posakis – „su juo į žvalgybą galima eiti“ – gyvas yra ir šiandien. Su...


Europarlamentaras bei partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas prisipažįsta, kad stengiasi kiekvienais metais atkakti atostogų į pajūrį, kur šalia Šventojoje jis turi akį traukiančią sodybą. Šią vasarą buvęs prezidentas nesulaužė tradicijos: minant pedalus Šventosios mišku – toli nuo Briuselio ir net Vilniaus šurmulio –...


Neseniai pradėjęs dirbti advokatu ilgametis teisėjas Rimgaudas Mickus vis dar dažnai suvokia mąstąs kaip teisėjas. Nostalgiškai prisimindamas tas dienas jis tvirtai teigia, kad nors darbas buvo kupinas įtampos, tačiau jam ši veikla patiko. Šimtai bylų išliko buvusio teisėjo atmintyje, keliančių tiek gerų, tiek ir skausmingų prisiminimų. Visa sukaupta patirtis padėjo išlikti teisingam...


Palangos tiltas gyvai
Renginių kalendorius