D-MAX burgeriai – kitokie, o „Dundulio“ alus – išskirtinis

Palangos tiltas, 2015-09-21
Peržiūrėta
2464
Spausdinti straipsnį
Bendrinti per Linkedin
Bendrinti per Facebook

D-MAX burgeriai – kitokie, o „Dundulio“ alus – išskirtinis

Lukas JURGILAS

Norisi gurkštelėti gero išskirtinio „gyvo“ „Dundulio“ lietuviško alaus? Sukirsti mėsainį, jaunimo žodžiais, burgerį, – kitokį: su daugiau mėsos, sultingesnį ir pagamintą savo namų virtuvėje? Tie D-MAX lankytojai, kurie jau pamėgo nedidelę, bet jaukią „burgerinę“ prie parduotuvės „Centas“ (Klaipėdos pl. 62a), patvirtins, kad tai nėra vien skambūs reklamos žodžiai.
„Čia prekiaujama ir pilstomu, ir buteliuose alumi. Kiekvieną savaitę stengiamės įvairinti alaus asortimentą. Kad klientas atrastų savo skoniui tinkamą. Buteliuose jis vilioja margomis etiketėmis. Alaus stiprumas čia – nuo 5,2 iki 6,2 laipsnio. Alų pilstome išsinešimui į tarą, ir kas ragavo jo, sako, kad jis labai tinka prie mūsų namuose pagamintų mėsainių“, – sako viena iš D-MAX savininkų Vesta.
„Šis alus tiems, kurie mėgsta tikrą, gyvą alų“, – pastebi bendrasavininkas Domantas.
Domantas yra „grynas“ palangiškis, kuris čia ir burgerius gamina, ir alų pilsto, ir už prekystalio stovi ar, esant užsakymui (užsakyti galima paskambinus telefonu 8 690 33590, D-MAX turi paskyrą ir „Facebook“), išvežioja alų ir maistą po Palangą.
„Mūsų siūlomi burgeriai nėra įprasti – vien dėl to, kad į juos dedame daug neįprastų ingredientų. Kviesčiau čia užsukti visus, kad kiekvienas įsitikintų, jog tai yra tiesa“, – šypteli Vesta, kuri, gyvenusi Jurbarke, dabar džiaugiasi Palanga.
Birželį atsidaręs D-MAX be burgerių siūlo ir tortilijas, panini sumuštinius, bulvių (čipsus) traškučius, mini mėsainius, koldūnus, bulvių kroketus...
Ir Vesta, ir Domantas pastebi, kad D-MAX labiausiai pamėgo jaunimas. „Tai – nenuostabu: jaunimas ieško naujų erdvių, skonių, yra smalsūs. Smagu, kad sulaukiame ir daugiau vyresnio amžiaus, ypač gyvenančių aplinkiniame „bamo“ rajone, lankytojų. Vyrai, įprasta, ateina išmaukti alaus, jie apie alų, regis, viską žino“, – teigia jauna verslininkų pora.
Mums kalbantis, aplink kojas zujo šeimininkų šunelis. „Mūsų sargas. Beje, esame draugiška vieta gyvūnams – visus jų turinčius kviečiame pas mus“, – sakė Domantas.
Verslininkų planuose – ir kitas įdomus sumanymas: lauko kino teatras. „Manome, tai bus dar viena pramoga palangiškiams šaltais žiemos vakarais, – sakė verslininkai. – Atvėsus bus galima stiprintis burgeriu šiltai įsitaisius automobilyje ir stebėti filmą dideliame ekrane“.
Užkandinė veikia nuo 11 ryto iki 24 valandos nakties.

Jūsų komentaras:

Taip pat skaitykite

Šeštadienį prabangiame Palangos viešbučio „VILA KOMODA“ kiemelyje vyko išskirtinis renginys „Šampanas ir jūra“, kuris neabejotinai tapo vienu įsimintiniausių šios vasaros akcentų pajūryje.


Birželio 23 d., Joninių vakarą, Palangos koncertų salėje įvyks išskirtinis ir finalinis vienos populiariausių merginų grupių „Man-go“ 25-mečio koncertas, vainikuojantis jubiliejinį turą per visą Lietuvą. 


Vis ilgėjančius rudens vakarus praskaidrins ir sušildys nuostabios muzikos koncertai Kurhauze.  


„Karšti čeburekai, šaltas alus“, – prieš dešimtmetį ši frazė buvo neatsiejama Palangos dalis. Čeburekai liko, o alus išnyko, rašo 15min.lt žurnalistė Viktorija Karsokaitė. Tačiau sugriežtinus prekybą alkoholiu tokie prekeiviai grįžo, 15min sakė Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.


Nuo seno jūra ir džiugina, ir maitina. Dauguma atostogų neįsivaizduoja be poilsio prie jūros, todėl vasaromis paplūdimiai būna pilni saulės spindulių gaudytojų. Tačiau kaskart atvykus jūros krantai bei kopagūbriai būna vis kitokie. Gal nežymiai pasikeitę, tačiau nuolat kintantys. Pokyčius stebi mokslininkai, analizuoja didesnius pokyčius ir ieško sprendimo būdų, bet šėlstančiai...


Norisi gurkštelėti gero išskirtinio „gyvo“ „Dundulio“ lietuviško alaus? Sukirsti mėsainį, jaunimo žodžiais, burgerį, – kitokį: su daugiau mėsos, sultingesnį ir pagamintą savo namų virtuvėje? Tie D-MAX lankytojai, kurie jau pamėgo nedidelę, bet jaukią „burgerinę“ prie parduotuvės „Centas“ (Klaipėdos pl. 62a)...


Šokinėjimą per Joninių laužą ir paparčio žiedo ieškojimą moderniais laikais lydi ir šašlykų kepimas, alaus maukimas ir net fejerverkai. Kai kuriuose šiemet Joninių skelbimuose minėti dalykai įvardijami jau kaip būtini Joninių atributai. „Tai manęs nestebina. Tai – dėsningas mūsų kultūros raidos rezultatas. Griuvus sienoms, žmonių sąmonę labai...


Mes turėjom šimtus mėlynų – žalių – raudonų reikalų ir sumanymų, viskas rūpėjo, o apsikabinę, jau tekant saulei prie Čekiškės klubo durų, kur koncertuodavo Liškausko dūdoriai ir motoriuku sukdavo iš Vilkijos atvežtą kiną, dainavom – „Valgyk duonos, gerk kavos, tik nevok Lietuvos“...


Iš visų gėrimų geriausia gerti spiritą, o spiritą geriausia gerti gryną, neskiedžiant vandeniu, jokiu skystimu, neužgeriant nei sultim, nei kompotais, gink Dieve – pienu, grabas „srazu“! – Palangos Botanikos parke, 2006 metų vasarą, grėbliu iššukavus šiukšles iš salos, kur yra gulbių lizdas, ant suoliuko kalbėjo idealiai...


Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos Dailės skyriaus pedagogė, pajūrio krašto menininkams labai miela, sava ir geranoriška kolegė Rasa Užpelkytė čia pirmąsyk savo jautrią sielą „atvedė“ būdama dar visai pavasariška – vos keturiolikos metų paaugliukė. Jai ir šiandien pavyksta išlikti savimi – vaiku tarp vaikų. Pavydėtinas...


Palangos tiltas gyvai
Renginių kalendorius