Ledų žemėlapyje atsirado pirmieji svirplių skonio ledai: naujienos ieškokite Marijampolėje

Juodos duonos trupinių, našlaičių žiedlapių, sūdytų saulėgrąžų, agurkų ir mėtų, su karamelizuota šonine... Ne, tai ne alkano žmogaus skrandžio proza, o poetiški pavadinimai iš Ledų žemėlapio, kurį pateikia Lietuvos turizmo internetinė svetainė. Šį sezoną žemėlapį papildė tai, ko niekur kitur nerasite, – svirplių ledai. Jų jau galite paragauti Marijampolėje.
Naujas gurmaniškas taškas smaguriams
„Esame palyginti naujas verslas, susikūręs pandemijos metais. Naminių svirplių ūkis daugeliui dar skamba egzotiškai, yra kažkas neįprasto, tad ir partnerių stengiamės ieškoti išskirtinių, kurie nori būti kitokie, pasiūlyti tai, ko nėra Lietuvoje.
Taip nusprendėme bendradarbiauti su tarptautiniam „Accor“ viešbučių tinklui priklausančiu viešbučiu „Mercure Marijampolė“. Tiek jie, tiek mes norime parodyti, koks puikus mūsų miestas, skatinti lietuvius keliauti, atrasti naujas vietas ir pažinti naujus skonius.
Taip su viešbučio direktore Raimonda Sluckaite nusprendėme sukurti bendrą produktą ir marijampoliečiams bei miesto svečiams pasiūlyti išskirtinio skonio – svirplių – ledus“, – sako drauge su vyru Vaidu maistinių svirplių ūkį valdanti Greta Budreikė.
Kviečia neaplenkti ir svirplių ūkio
Moteris tikina, kad lietuviai yra gana smalsūs, mėgstantys tyrinėti savo kraštą.
„Tą pajutome per pandemijos metus, kai šeimos su vaikais ar draugų kompanijos, vedamos smalsumo, atvykdavo pas mus pasižvalgyti po mūsų svirplių ūkį, kuris yra Marijampolės rajone. Per tokius edukacinius ir degustacinius susitikimus žmonės daugiau sužino apie šiuos vabzdžius, ima kitaip žiūrėti į savo aplinką ir tai, kaip renkasi maistą ir ką deda į lėkštę, – sako G. Budreikė.
– Baltymai turi būti prioritetas kiekvieno mūsų mitybos racione. O svirpliai – tai bene patogiausias, skaniausias ir naudingiausias maisto šaltinis, kur jų itin gausu.
Intensyviai ruošiamės šiltajam sezonui. Ir nors mūsų kalendoriuje didžioji dalis vasaros dienų skirtos mugėms, užsakomiesiems renginiams, sporto šventėms, mielai sutinkame lankytojus ir savo krašte, svirplių ūkyje. Kiekviena pažintis įkvepia. Stengiamės žmones edukuoti, kviesdami pažinti ateities supermaistą ir pajusti jo teikiamą naudą.“
Valgiaraštyje – dviejų skonių ledai
„Sulaukusi iš „Suvalkijos svirplių“ bendrasavininkės Gretos pasiūlymo bendradarbiauti, iškart susidomėjau.
Mūsų keturių žvaigždučių viešbutis yra Marijampolės centre, gražioje aplinkoje, taigi net nebuvo abejonių, jog galime tapti išskirtine vieta, kur smaguriai galės paragauti pirmųjų Lietuvoje svirplių ledų. Juos iš mums pateiktų „Suvalkijos svirplių“ miltų pagamino mūsų virtuvės meistrai“, – sako „Mercure Marijampolė“ direktorė.
Ledai įtraukti į atnaujintą viešbučio restorano meniu, su kuriuo lankytojai gali susipažinti restoranui atidarius lauko terasų sezoną. Lankytojai gali rinktis iš dviejų skonio svirplių ledų – vanilinių ir su juodaisiais sezamais.
„Norime parodyti, jog naminių svirplių ir ledų tandemas yra išties puikus, čia atskleidžiamos ne tik išskirtinės deserto skoninės savybės, bet svirplių miltais praturtinama ledų maistinė vertė“, – aiškina viešbučio vadovė.
Moteris suvedė BNI klubas
R. Sluckaitė sako, kad ypač malonu atrasti žmones, kurie imlūs ir su kuriais „bangos sutampa“.
„Taip nutiko ir mums su Greta. Mus suvedė BNI verslo klubas – po kelių mėnesių supratome, kad galime pasidalinti idėjomis ir drauge padaryti kažką naujo. Galima sakyti, esame klasikinis pavyzdys, kuomet gyvas bendravimas, atvirumas ir geranoriškumas skatina megzti draugystes, pasitikėti ir bendradarbiauti“, – sako viešbučio direktorė.
G. Budreikė taip pat pritaria kraštietei, kad žmogaus pažinimas labai svarbus: „Nors esu šviežia verslo klubo narė, tačiau jau įsitikinau praktiškai, kad tokia susirinkimų ir kontaktų plėtimo forma pasiteisina.
Reguliariuose klubo susitikimuose dalijamės savo veikla, domimės vieni kitais bei ieškome galimybių, kaip galėtume iš kelių skirtingų sferų sukurti kažką nepaprasto. Ta kūryba ir sinergija versle yra labai svarbu“, – tvirtina G. Budreikė.
„Palangos tilto“ redakcija
Jūsų komentaras:
Taip pat skaitykite
Kaip paruošti troškinį, kuris būtų sultingas ir kupinas skonio?
2024 10 25 | Rubrika: Miestas
Troškinys yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko sotaus, šildančio ir gardaus. Visgi ruošiant šį patiekalą, kartais susiduriama su problema, jog troškinys išsausėja arba praranda skonį. Tinkamai paruoštas troškinys turi būti sultingas, kupinas skonio.
Išlaisvinti vėją: naujame Europos energetikos sistemos žemėlapyje Baltijos jūra užims ypač svarbią vietą
"Palangos tilto" informacija, 2024 07 26 | Rubrika: Verslas pinigai
Energetinės nepriklausomybės siekiančioje Europoje pastaruoju metu vis garsiau ir daugiau kalbama apie jūrinio vėjo potencialą elektros energijos gamyboje. Šalys viena po kitos skelbia apie planuojamus naujus vėjo elektrinių projektus, o šiame vykstančių pokyčių žemėlapyje ypač reikšmingą vietą užima Baltijos jūra. Lietuva šiuo atžvilgiu žengia pirmuosius žingsnius – tarptautinė žaliosios...
Juodos duonos trupinių, našlaičių žiedlapių, sūdytų saulėgrąžų, agurkų ir mėtų, su karamelizuota šonine... Ne, tai ne alkano žmogaus skrandžio proza, o poetiški pavadinimai iš Ledų žemėlapio, kurį pateikia Lietuvos turizmo internetinė svetainė.
„Grubusis“ teatras pristatė premjerą „Marso naujienos“ (FOTO GALERIJA)
"Palangos tilto" informacija, 2021 10 28 | Rubrika: Kultūra
Palangos „Grubusis“ teatras savaitgalį pakvietė į premjerą „Marso naujienos“. Simboliška, jog lygiai prieš metus laiko medinė kurhauzo dalis taip pat buvo atidaryta su teatro spektakliu „Laikykis, Vydūne!”.
Palangos „Grubusis“ teatras kviečia į spektaklį „Marso naujienos“
"Palangos tilto" informacija, 2021 10 18 | Rubrika: Miestas
Palangos „Grubusis“ teatras spalio 23 d. 18 val. ir spalio 24 d. 16 val. kurhauzo teatro salėje pristato komišką dramą „Marso naujienos“. Kada visuomenėje plieskiasi ginčai dėl šeimos sampratos, jos vertybių, tradicijų tęstinumo, spektaklyje, pasitelkiant juodąjį humorą, žiupsnelį siurrealizmo, puikius aktorius, kuriamas naujas požiūris į šeimą.
„iPhone 13“ ir kitos „Apple“ naujienos: sužinokite pirmieji
2021 09 16 | Rubrika: Miestas
Kasmetinio „Apple“ renginio metu kompanija tradiciškai pristatė savo naujienas – naują „iPhone 13“ flagmanų seriją, „iPad“ ir „iPad mini“ planšetes bei kitus įrenginius. Juos netrukus jau galės įsigyti ir „Tele2“ klientai. Naujienas sekite operatoriaus internetinėje parduotuvėje www.tele2.lt .
Meras Šarūnas Vaitkus savo asmeninėje paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ vakar paliko įrašą: „Pagaliau ledai pajudėjo. Ačiū Vyriausybei, Premjerui ir kancleriui už operatyvius sprendimus siekiant Šventosios uosto atgimimo.“
Palanga įrodė, kad yra verta būti Europos pučiamųjų muzikos žemėlapyje
2017 06 01 | Rubrika: Kultūra
Praėjusį savaitgalį Palangoje nuskambėjęs Tarptautinis pučiamųjų muzikos festivalis „Amber Wind 2017“ dar kartą įrodė, kad Palanga verta būti Europos pučiamųjų muzikos žemėlapyje.
Naktį – rūsyje, dieną – kiūksant prie ledų vežimėlio ir klausantis niurzglių
Eglė PALUBINSKAITĖ, 2016 07 18 | Rubrika: Jūros vaikai
Ne paslaptis, kad Palangos verslininkai sezoninių darbuotojų paauglių ne itin mėgsta, bet atkakliausieji moksleiviai įsitaisė kurorte vasarai prekiauti ledais, kava ar mažmožiais. „Jeigu pasiseks, per mėnesį gali užsidirbti net iki 700 eurų“, – „Palangos tiltui“ pasakojo J. Basanavičiaus gatvėje plušanti nepilnametė Karolina, dirbanti dviračių nuomos...
Skaniausi gyvenime – sūnaus Mindaugo ledai ir ... išsigandęs žirgas Dubysos nuokrantėje
Gediminas GRIŠKEVIČIUS, 2013 09 16 | Rubrika: Miestas
Tą dieną, kai tolokai nuo Palangos – Londone gimė naujas karaliukas, mudu su Mindaugu, čia sugrįžusiu būtent iš karalių šalies, „skraidėm“ per Palangą. Gerai nusiteikę abu su „Mažium Mindžiu“ įžengėm į muzikalaus, spalvingo ir žaismingo Vaikų parko teritoriją, ir, gal pagautas šio jau visų pamėgto priejūrio kampo vasariškų...