Kokius virtuvės prietaisus padovanoti gyvenantiems sveikai?

Palangos tiltas, 2022-01-19
Peržiūrėta
2151
Spausdinti straipsnį
Bendrinti per Linkedin
Bendrinti per Facebook

Kokius virtuvės prietaisus padovanoti gyvenantiems sveikai?

Sunku suskaičiuoti, kiek kartu per metus bičiulius ir artimuosius turime pasveikinti su įvairiausiomis progomis. Tuomet neretai atsižvelgiame į jų pomėgius ir gyvenimo būdą. Jei būsimieji dovanos gavėjai stengiasi maitintis sveikai ar seniai svajoja pradėti tai daryti, jiems galima išrinkti virtuvės techniką, kuri paskatins ir padės suformuoti sveikesnius įpročius. Pristatome keletą tokių prietaisų, kurie neužims daug vietos virtuvėje ir nepareikalaus didelių investicijų.

Vaisių džiovyklės

Jei Jūsų bičiuliai mėgsta pirkti džiovintus vaisius ar patys užsiaugina įvairiausių gėrybių, vaisių džiovyklės jiems tikrai pravers kasdienybėje. Su šiais prietaisais jie efektyviai galės sudžiovinti ne tik vaisius, bet ir daržoves, grybus ar uogas. Tikriausiai net nereikia sakyti, jog tokie pačių pasigaminti užkandžiai bus kur kas sveikesni ir mažiau kaloringi nei tie, kuriuos randame parduotuvių lentynose.

Trintuvai

Taip, sutrintas maistas savaime netampa sveikesnis, tačiau pasitelkus tokius prietaisus, atsiranda dar daugiau laisvės improvizacijoms virtuvėje. Artimieji dar efektyviau galės susmulkinti ar sutrinti produktus, išbandys sveikuoliškus kokteilius, gamins sriubas ar tyreles. Iš esmės toks prietaisas tinka kiekvienam, kuris bent retkarčiais užsuka į virtuvę – su trintuvu daugelį maisto ruošimo darbų bus galima atlikti ir greičiau, ir patogiau. Jei ieškote didesnės dovanos, verta atkreipti dėmesį į virtuvės kombainus: dažnu atveju jie galės pasiūlyti dar daugiau galimybių.

Lėto virimo puodai

Jei Jūsų bičiuliai neturi daug laiko, tačiau vis vien stengiasi maitintis kaip įmanoma sveikiau, lėto virimo puodas (elektrinis) turėtų jiems palikti puikų įspūdį. Šiame puode iš lėto troškinasi įvairiausi produktai, kurie dėl tokios gaminimo technologijos įgauna dar intensyvesnį skonį, tačiau nepraranda jokių maistingųjų medžiagų. Galbūt skamba keistai, jog lėtai verdantis puodas leidžia taupyti laiką, tačiau jeigu prieš išeidami į darbą jį įjungsite, sugrįžę iš karto galėsite sėsti prie stalo ir ragauti troškinius, sriubas ar kitus panašius patiekalus.

Karšto oro gruzdintuvės

Tikėtina, kad iš pradžių bičiuliai nustebs gavę tokį prietaisą dovanų – juk traškios gruzdintos bulvytės tikrai nekelia asociacijų su sveika mityba. Visgi, turėtumėte jiems paaiškinti, jog ši air fryer – karšto oro gruzdintuvė leidžia produktus kepti su labai minimaliu aliejaus kiekiu. Dažniausiai juo produktus užtenka tik apipurkšti ir galima pasirinkti sveikesnes aliejaus alternatyvas. Jei visgi artimieji privengia ir bulvių, gruzdintuvėje jie galės kepti mėsą ir kai kuriuos vaisius bei daržoves.

Garų puodai

Kiekvienas sveikuolis žino, jog maisto gaminimas garuose gali pasiūlyti ne vieną privalumą. Tokie patiekalai yra gardūs, sultingi, o svarbiausia – nepraranda ne tik savo išvaizdos ir kvapo, bet ir išsaugoja visas vertingąsias savybes. Be to, kadangi maistas negali prisvilti, jo nereikia labai prižiūrėti, o ir puodo valymas dažniausiai nekelia jokių sunkumų. Iš arčiau tokius prietaisus galėsite apžiūrėti Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/garu-daugiafunkcinis-puodas.

Sulčiaspaudės

Šviežiai spaustos sultys kiekvieną rytą – turint sulčiaspaudę, tokius norus nesunku paversti realybe. Pasitelkus ją, galima patiems susikurti įvairiausių kokteilių receptus, kurie sustiprins imunitetą, paspartins medžiagų apykaitą ar tiesiog suteiks daugiau jėgų ir žvalumo. Tikėtina, kad toks prietaisas artimųjų virtuvėje tikrai nestovės be darbo, o kitą kartą užsukę į svečius, ir patys būsite pavaišinti gardžiu ir sveiku kokteiliu.

Tarp visų šių virtuvės prietaisų tikrai rasite bent kelis, kurie galėtų patikti Jūsų artimiesiems. Tiesa, prieš tai turėtume išsiaiškinti, kokią įrangą namuose jie jau turi – taip dar labiau susiaurinsite savo paieškas. 

Jūsų komentaras:

Taip pat skaitykite

„Banguok sveikai“ – tokiu šūkiu pasitinka Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, kuris atspindi nenuilstančias pastangas, aktyvias veiklas siekiant pagrindinio tikslo – sveiko gyvenimo. 


Sunku suskaičiuoti, kiek kartu per metus bičiulius ir artimuosius turime pasveikinti su įvairiausiomis progomis. Tuomet neretai atsižvelgiame į jų pomėgius ir gyvenimo būdą. Jei būsimieji dovanos gavėjai stengiasi maitintis sveikai ar seniai svajoja pradėti tai daryti, jiems galima išrinkti virtuvės techniką, kuri paskatins ir padės suformuoti sveikesnius įpročius. Pristatome keletą tokių...


 Jeigu daug laiko praleidžiate virtuvėje, ruošdamas įvarius patiekalus, tuomet  gerai sukomplektuota virtuvė gali sutaupyti daug laiko. Pavyzdžiui, stoviniai ir rankiniai maišytuvai gali automatizuoti varginantį maišymo procesą, o virtuvės kombainas vienu mygtuko paspaudimu gali pjaustyti, smulkinti ar sumalti ingredientus.


Žinomas virtuvės šefas Rokas Galvonas praėjusį savaitgalį sukvietė svečius į naujo restorano „Roko virtuvė“ atidarymą. Vakaro šeimininkas džiūgavo, kad pagaliau jo patiekalus galės įvertinti Palangos gyventojai ir poilsiautojai. 


Palangos lopšelio-darželio „Žilvinas“ priešmokyklinio ugdymo grupės „Uosiukai“ vaikai ir jų mokytojos Rita Nenartėnienė bei Snieguolė Bogužienė tapo respublikinio, Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuoto, kūrybinio-edukacinio konkurso „Gyventi sveikai – gera!“ laimėtojais.


Į Palangą atvykęs svečias privalo padaryti bent du dalykus – pasigrožėti Baltijos jūra nuo tilto ir užsukti į Palangos gintaro muziejų. Apsilankyti muziejuje – ne pramoga, atšausite, bet Palangos gintaro muziejus – išskirtinis. Buvusioje grafų Tiškevičių rezidencijoje 1963 metų rugpjūčio 3 dieną įkurtas muziejus turi kuo nustebinti kiekvieną lankytoją....


Viename prabangiausių Palangos viešbučių „Vanagupė“ restorane praėjusią savaitę svečiams prisistatė naujasis virtuvės šefas Saulius Šikšnys. Naujasis šefas atvyko iš Kauno. „Viskas įvyko labai netikėtai – atsidūriau Palangoje. Bet labai tuo džiaugiuosi, tik dar reikia prie visko priprasti“, – sakė jis.


Vasara – puiki proga sveikai mitybai

Gina KUBILIŪTĖ, 2012 05 24 | Rubrika: Sveikata

Atšilus orams norisi gaivaus – vaisių, šviežių sulčių, lengvų užkandžių ar šaltibarščių. Bet lietuviai nevengia karštomis dienomis ir riebiau užkrimsti, nors specialistai pataria to vengti. Pavasarį ar vasarą žmonės dažniau būna gamtoje, po darbų ar per atostogas skuba kas prie ežero, kas prie jūros, į parkus ar kaimo sodybas, taip...


Ar mokyklos maitina skaniai ir sveikai?

Gina KUBILIŪTĖ, 2012 05 14 | Rubrika: Miestas

Šniceliai, kepsniai, kopūstų sriuba, kompotas – tokius kvapus nosis pradeda gaudyti, užsukus į mokyklų valgyklas.   Pas mamą – skaniau „Skanu“, – linksi galva Palangos senosios gimnazijos auklėtiniai.


Palangiškis liaudies meistras Vytautas Galdikas nestokoja kūrybingumo bei aktyvumo jį įgyvendinant, tai paliudija ir kupini originalių darbų jo ir žmonos Genovaitės namai. Juose atsiveria nueito gyvenimo ruožas, išsaugotas tapytuose paveiksluose, iš bronzos padarytuose dirbiniuose, netgi vargonuose, kurtuose keletą metų. Būtent šį savo ir žmonos išpuoselėtą kūrinį palangiškiai sumanė...


Palangos tiltas gyvai
Renginių kalendorius